decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Vara

În perioada 3-10 august 2017 se va desfășura la Calafat etapa a IV-a a proiectului fotografic „Calafat prin anotimpuri”, sesiunea de vară. Participă fotografi cunoscuți din țară. Evenimentul se va desfășura concomitent cu „Vara Taberei Folk” la care vor participa numeroși artiști de muzică folk din țară și străinătate. De asemenea, pe 4 august se va desfășura la Muzeul de Artă Calafat un recital din cadrul Turneului Naţional “Muzica în Palatele României”, organizat cu sprijinul Primăriei și Casei de Cultură Calafat de către Asociaţia Pro Valores şi finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România la care menestrelul modern Nicolae Szekely, însoţit de cinci instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele României: vihuelă, laută, chitară renascentistă, chitară barocă şi arhilăuta, vă propune un periplu unic, încărcat de autenticitatea unei adevărate călătorii în istorie, plin de frumuseţi sonore din perioada medievală şi barocă.

Primăvara

În perioada 3-10 aprilie 2017 are loc etapa a III-a a proiectului fotografic „Calafat prin anotimpuri”, sesiunea de primăvară. Participă fotografi cunoscuți din țară. Vineri, 7 aprilie, va avea loc la Muzeul de Artă expoziția de pictură și fotografie „Dincolo de anatomia memoriei” a artistului Eugen Moritz, unul dintre fotografii implicați în proiect.

Toamna

În perioada 1-5 noiembrie 2016 are loc prima etapă a proiectului fotografic „Calafat prin anotimpuri” dedicată anotimpului „toamna”. Participă fotografi cunoscuți din țară precum: Flavian Săvescu (Reșița), Nicolae-Dumitru Vlădulescu (Reșița), Victor Ioan (Timișoara), Eugen Moritz (Cluj-Napoca), Ovi D. Pop (Oradea), Tudorel Predan (Calafat), Claudiu Nețoiu (Baia de Aramă). Evenimentul se va încheia cu un vernisaj al celor mai bune fotografii la Muzeul de Artă Calafat (5 noiembrie).

loading
×